Bkool Ligaen FAQ

Frequently Asked Questions / Ofte stillede spørgsmål

For non Danish readers

Bkool ligaen is live racing on the Bkool indoor trainer platform. To participate you have to be Danish og live in Denmark(and ride under Danish flag). The rest of this FAQ will therefore be in Danish language.

Hvad er Bkool Ligaen?

Bkool ligaen er en serie af cykelløb på Bkool simulatoren. Løbene arrangeres som live cykelløb, hvilket vil sige alle deltagere kører løbet mod hinanden i realtid.

Hvordan deltager man i et live løb?

Vores live løb fungerer på den måde, at en racemaster starter opvarmning på ruten 10 minutter før annonceret starttid. Deltagerne har nu 10 minutter til at søge efter racemaster i simulatoren, og hoppe ind i løbet. Se vores detaljerede trin for trin vejledning for nærmere detaljer.

Skal man have Bkool Premium abonnement for at deltage?

Ja

Skal jeg være medlem af Bkool - Dansk brugergruppe for at være med i ligaen?

Der er ikke noget krav om tilhørsforhold til nogen Facebook gruppe. Vi anbefaler dog, medlemskab af Facebook gruppen BKOOL - Dansk Brugergruppe hvor du vil finde yderligere information og debat om Bkool Ligaen.

Kan man køre løbene selv på et andet tidspunkt?

Bkool Ligaen er en live løbs liga, og det er ikke muligt at køre løbene selv på andre tidspunkter.

Hvordan får jeg licens så jeg kan køre med i ligaen?

Et licens er gratis og du opretter det her.

Du skal bruge dit Player ID fra Bkool. Dit player id er ikke dit nick/alias, men et tal. På licensoprettelsessiden kan du se hvordan du finder dit Player ID.

Hvad er BLP?

BLP står for Bkool Ligaen Power, og er en klasse hvor udvalgte direct drive trainers med indbygget powermeter kan deltage. Disse trainers kan normalt ikke følge med Wheel-on trainers, hvorfor klassen skal forsøge at skabe en ramme for et mere fair væddeløb mellem denne kategori af trainers. For at kunne blive godkendt skal traineren opfylde en række karakteristika:

Følgende trainers er godkendte til BLP klassen:

Hvis du har en af ovenstående trainers og vil køre med i BLP klassen, skal du på din licens angive din trainer.

Jeg er ikke med i resultatet, - hvad kan det skyldes?

Der er en række vigtige trin du skal være opmærksom på, for at dit løb kommer med i vores resultatlister:

  1. Du skal have et licens for at være med i Bkool Ligaen. Dette er gratis og oprettes her.
  2. Når du har deltaget i et løb, er det vigtigt at du husker at gemme(uploade) din session efter løbet. Det sker af og til, at upload fejler. Sker dette så prøv at logge ind i simulatoren igen nogle timer senere/næste dag.
  3. Kontroller at dit løb er registreret under My Activitybkool.com. Hvis løbet ikke er der, er det endnu ikke modtaget af Bkool. Hvis det står der, men med grå skrift, har Bkool modtaget det, men har endnu ikke behandlet det. Hav da tålmodighed, - vi læser resultater fra Bkool de følgende 3 nætter efter hvert løb.

Jeg har fået ny hometrainer. Hvordan opdaterer jeg min licens?

Du skal logge på licensopdateringssiden og opdatere din trainer.

Hvor kan jeg stille spørgsmål vedr. ligaen?

Skulle du ikke få svar på dit spørgsmål her i FAQ'en, så stil det i Facebook gruppen BKOOL - Dansk Brugergruppe. Hvis dit spørgsmål vedrører et specifikt løb, så stil spørgsmålet under begivenheden for dette løb.

Jeg har kørt X løb, men har kun fået point for Y af dem. Hvordan kan det være?

Der er et loft over hvor mange løb som tæller til ranglisten. Loftet skal sikre, at ryttere som ikke deltager i hvert eneste løb, også har en chance for at gøre sig gældende på ranglisten. Loftet er variabelt, og stiger med et løb for hver tre løb som er afholdt efter følgende formel:

Antal tællende løb = 1 + ( ( antal afholdte løb - 1) / 3 )

Dvs. hvis der er kørt 20 løb er loftet beregnet således:

loft = 1 + ( ( 20 - 1 ) / 3 )

Evt. decimaler smides væk(afrundes), så loftet i ovenstående tilfælde vil være 7 afholdte løb.

Vær opmærksom på, at det er antal afholdte løb i ligaen som ligger til grundlag for beregningen, og Ikke antal løb du har deltaget i!

Hvorfor står der DQ ud for mit navn på resultatlisten?

Der kan være flere grunde. Holder du musen over 'DQ' vil du kunne se en forklaring på diskvalifikationen.

Jeg vil gerne køre under et andet nick. Kan jeg ændre det på Bkool.com uden at det går ud over mine point i Bkool Ligaen?

Ja det er ikke noget problem. Det er dit Player Id vi bruger som reference.

Hvad kræver det af hardware at deltage?

At køre live løb i grupper med 100 mand kræver lidt mere af dit udstyr end når du kører et mindre løb, eller med en håndfuld ghosts. Her er nogle anbefalinger til et godt setup:

Når starten går, bliver jeg holdende på stregen, selvom jeg kører alt hvad jeg kan. Hvad skyldes det?

Det er vigtigt, at du holder helt stille når starten går. Stop med at træde i pedalerne ca. 20 sek. før nedtællingen er slut, så du er sikker på, at fart, kadence og watt er på nul.

Hvis du stadig har problemer med at komme fra start, så se ovenstående vedr. Windows Defender.

Jeg kan ikke finde et svar på mit spørgsmål her i FAQ'en, - hvad gør jeg?

Du stiller dit spørgsmål i Facebook gruppen BKOOL - Dansk Brugergruppe. Her er der formentlig mange som vil kunne hjælpe, samtidig med at andre som sidder med samme spørgsmål også vil få svar. Send ikke private beskeder, det får andre ikke glæde af.